vanutsteen.nl => nerds only A blog on rails, php, computing, my bass guitar and stuff

Zeelandnet Live TV met VLC bekijken

on in Linux

Je kunt nu live tv bekijken via Zeelandnet / Delta. Hoera! Maar dat gaat of via een Android/iPhone app of via de… (wait for it) Silverlight extensie in je browser als je het op je desktop wilt bekijken.

Kijk, dat je Flash gebruikt voor live streaming van content tot daar aan toe. Ik begrijp dat er restricties zitten aan bepaalde content en dat de makers van die content het willen beschermen. Maar Silverlight? Really?! Dat spul werkt maar goed op één platform: Windows.

Ik wil de live streams op m'n desktop bekijken via Totem of VLC of iets dergelijks. Aangezien de Silverlight/Moonlight extensie niet goed (meer) werkt op Linux moest ik een andere manier verzinnen om te kijken waar de live streams vandaan kwamen. Aangezien ik een router heb waar OpenWrt op draait was dat snel gefixed: een tcpdump sessie op m'n router draaien:

1
tcpdump -i eth1 -s 0 -A tcp and port http

Een korte uitleg:

  • -i eth1: monitor al het verkeerde op de eth1 interface
  • -s 0: print alle data
  • -A: print de packets als ASCII
  • tcp and port http: laat al het tcp verkeer op poort 80 zien

Nadat de tcpdump sessie draaide starte ik de iPhone app op en laadde één van kanalen in. Na wat speuren in de logs kwam ik een m3u8 playlist tegen. Ik kopieerde de link en laadde die in in VLC.

Het resultaat:

Delta / Zeelandnet live tv on Ubuntu with VLC

Nice! Nu even kijken of ik dit kan automatiseren en/of het protocol kan ontcijferen waarmee de playlist URLS worden opgebouwd.

Comments